Een creatieve poster ontwerper nodig voor jouw bedrijf?

Bekijk ons divers aanbod ontwerpers

Vind direct een ontwerper

Een uniek en professioneel poster ontwerp, wij helpen je!

Ondanks het huidige online tijdperk worden posters nog veelal ingezet. Een poster moet professioneel, opvallend, herkenbaar en uniek zijn. Geen zorgen! Wij bij The big graphic house hebben veel professionele grafische ontwerpers klaar staan om je te helpen aan een passend poster ontwerp. Jouw eigen poster ontwerper vanaf €50!

Hoe werkt het?

The big graphic house - search icon

Kies je product(en)

Selecteer de producten die je nodig hebt en klik op de zoekbutton. De ontwerpers die de door jouw gekozen producten kunnen ontwerpen zullen verschijnen

The big graphic house - hands icon

Bekijk diverse portfolio’s

Alle ontwerpers hebben een eigen profiel met zijn/haar tarieven en portfolio. Vergelijk de ontwerpers en kies de ontwerper die het beste bij je past

The big graphic house - draw icon

Vraag een ontwerper aan

Als je geïnteresseerd bent, kun je een aanvraag versturen naar de ontwerper. De ontwerper gaat dan kijken of hij/zij interesse heeft in de opdracht

The big graphic house - checkbox icon

Start direct je opdracht!

Als de ontwerper de aanvraag accepteert, ontvang je een factuur. Wij zullen tijdelijk het betaalde bedrag bewaren, tot dat je tevreden bent. De ontwerper zal contact met je opnemen

Deze ontwerpers helpen je graag aan een poster ontwerp

Voorbeeld profiel - The big graphic house

Niels L.

Een goed ontwerp is meer dan een visuele vertaling van een bedrijfs-, merk-, dienst- of product naam...

Profiel bekijken
Voorbeeld profiel - The big graphic house

Wiebke K.

Sinds 8 jaren werken ik al grafisch ontwerper en webdesigner. In het begin van mijn tijd als ZZPer l...

Profiel bekijken
Voorbeeld profiel - The big graphic house

ymke g.

Ik ben een enthousiaste creativeling met een passie voor animatie en illustratiewerk. Daarnaast sch...

Profiel bekijken

Een poster laten ontwerpen door een professional

Een professionele poster ontwerper inschakelen voor jouw poster ontwerp, waarom ook niet? Ondanks het huidige online tijdperk – waarin veel gebruik wordt gemaakt van online marketing – is het gebruik van posters nogsteeds een krachtig reclamemiddel.

Het ontwerp van de poster speelt een belangrijke rol. Een poster wordt namelijk ingezet om een boodschap over te brengen bij de doelgroep en dient daarom opvallend, uniek en ook zeker professioneel te zijn. Op deze manier komt de boodschap beter binnen bij de doelgroep.

Voor jouw poster ontwerp een professional inschakelen is daarom een goed idee. Zorg dat jij opvalt met jouw poster en schakel een poster ontwerper in die jou daarbij gaat helpen. Wij bij The big graphic house hebben creatieve poster ontwerpers klaar staan voor jouw project. Lees hieronder hoe het werkt!

The big graphic house - checkbox icon

Eenvoudig

The big graphic house - checkbox icon

Vrijblijvend

The big graphic house - checkbox icon

Binnen 72 uur reactie

Een goed poster ontwerp heeft een belangrijk criterium, namelijk dat het onderscheidend is. De aandacht trekken met jouw poster, dat is wat je wil! Een poster ontwerper van The big graphic house zorgt ervoor dat jij een uniek, opvallend en professioneel poster ontwerp krijgt dat aansluit op jouw bedrijf/doeleinden. Een poster laten ontwerpen door een grafisch ontwerper hoeft niet duur te zijn. Wij hebben contact met diverse ontwerpers die allemaal hun eigen tarieven bepalen. De kosten om een poster te laten ontwerpen zijn afhankelijk van de tarieven die de poster ontwerper hanteert. Poster ontwerpen zijn er al vanaf €50.

Poster ontwerp

vanaf

€50

Een opvallende poster laten maken, waar moet je allemaal aan denken?

Opvallen, dat is wat een poster moet doen. Als jij ervoor kiest om dit krachtige reclamemiddel te gebruiken, zorg dan voor een effectief ontwerp. Maar waar moet je allemaal aan denken? Wij helpen je:

Definitie poster

Een poster – ook wel aanplakbiljet of affiche genoemd – is een groot stuk papier wat bedoeld is om een boodschap over te brengen aan een bepaalde doelgroep.

Doelstelling poster

Wat wil je bereiken met de poster? Wat is de doelgroep? Waar ga je de posters verspreiden? Tot welke actie wil jij jouw doelgroep aansporen? Dit zijn allemaal aspecten waar je over na dient te denken voordat je een poster laat ontwerpen of zelf gaat maken.

Als je hebt gekozen om hulp in te schakelen van een poster ontwerper, dan zal hij/zij deze onderdelen ook bespreken tijdens het ontwerpproces. Middels deze informatie kan de ontwerper de poster maken met het oog op het doel.

Het design

Een belangrijk onderdeel: het design. Zoals eerder vernoemd is het belangrijk dat jouw poster opvallend, uniek en onderscheidend is. Men ziet dagelijks (onbewust) tientallen posters. Als jij wil dat jouw boodschap goed binnenkomt bij jouw doelgroep, is het belangrijk dat jouw poster opvalt ten opzichte van de vele andere posters.

Eerst is goed om te bepalen welke onderdelen jij op jouw poster wil presenteren. Bij het bepalen van deze onderdelen is het belangrijk dat je denkt vanuit de doelstelling: wat wil ik bereiken met de poster? Dit zijn belangrijke onderdelen die kan presenteren op jouw poster:

 • De kernboodschap
 • Contactgegevens
 • (Bedrijf) logo
 • Call-to-action: wat moet de lezer doen?

Daarnaast is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van opvallende en toepasselijke kleuren. Heb jij al een huisstijl? Laat de poster in dezelfde kleur stijl ontwerpen. Dit zorgt voor herkenning bij de doelgroep.

Het is bij een poster belangrijk om niet veel tekst te presenteren. Zorg voor korte – maar duidelijke – communicatie. Daarnaast moeten de informatie, kleuren en vormen een geheel vormen en iets uitstralen. Een ontwerper is gespecialiseerd in ontwerp en zorgt ervoor dat jouw poster uitstraling heeft.

Bespreek samen met jouw ontwerper bovenstaande aspecten. Middels deze informatie kan een ontwerper doelgericht te werk gaan.

Kleurgebruik

Met jouw poster wil jij iets uitstralen richting jouw klanten/doelgroep. Bij het maken van een poster wordt er gebruik gemaakt van een of meerdere kleuren. Jij als ondernemer kan vast nadenken over welke kleuren het beste bij jouw organisatie/doelstelling passen. Elke kleur heeft een andere associatie, namelijk:

 • Rood: liefde, woede, passie, honger
 • Geel: hoop, geluk, energie, optimisme
 • Blauw: betrouwbaarheid, veiligheid, verantwoordelijkheid
 • Groen: stabiliteit, rust, gezondheid, duurzaamheid en evenwicht
 • Oranje: enthousiasme, plezier, speelsheid
 • Paars: wijsheid, luxe, macht, onafhankelijkheid
 • Bruin: Simpel, duurzaamheid
 • Zwart: klassiek, prestige, waarde, tijdloos
 • Wit: schoon, puur, steriel

Middels deze associaties kan jij iets uitstralen met jouw poster. Bekijk de associaties en bepaal samen met jouw grafische ontwerper een geschikte kleur voor jouw poster ontwerp. Heb jij al een huisstijl? Dan kun je er ook voor kiezen om de stijl door te voeren in jouw poster.

Formaat poster

Er zijn geen standaarden op het gebied van posters. Jij bent helemaal vrij in de keuze van formaat. Het formaat van de poster is vaak wel afhankelijk van het doeleinde van de poster. De posterformaten worden vaak opgedeeld in klein, middel en groot.

Klein

Het kleinste formaat is vaak twee keer groter dan een A4-formaat: 297 x 420 mm (A3). Dit formaat is ideaal om posters op te hangen aan borden of prikborden.

Middel

Het middel-formaat is vaak het A2-formaat (420x594 mm). Een iets groter formaat als het A3-formaat en wordt vaak gebruik door winkels om bepaalde dingen te adverteren. Middels een opvallende poster (die niet te groot is), wordt de aandacht getrokken bij de bezoekers.

Groot

Opvallen met jouw poster? Kies dan voor het grootste formaat: A1-formaat (594 x 841 mm). Dit formaat wordt vaak gebruikt in de evenementenbranche om een evenement bekend te maken. Daarnaast is dit formaat ideaal om de informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren. Poster nodig voor bijvoorbeeld een beurs? Dan is dit formaat ook zeker geschikt.

Poster ontwerper

Er zijn diverse aspecten waar je aan moet denken als je een poster laat ontwerpen. Wij hebben ontwerpers klaar staan om jou te helpen aan een uniek poster ontwerp. Onze vormgevers zullen alle belangrijke aspecten meenemen om zo een onderscheidend, uniek, opvallend poster ontwerp voor jou te maken. Wij hebben een ruim aanbod ontwerpers. Hierbij een aantal tips om de geschikte ontwerper te vinden:

Biografie

In de biografie beschrijft de ontwerper zichzelf in het kort. Middels dit stuk tekst heb jij als ondernemer een idee wat voor persoon de ontwerper is. De biografie is belangrijk, maar kijk vooral verder dan alleen dit stuk tekst.

Prijs

Elke ontwerper hanteert een ander tarief voor een bepaald product. De prijzen die op het profiel worden getoond zijn vanaf prijzen. Bij een opdrachtaanbieding kun je onderhandelen over de prijs.

Portfolio

Elke ontwerper heeft een eigen stijl. Het is belangrijk om het portfolio van de ontwerper te bekijken om zo een inzicht te krijgen van de ontwerpstijl van de vormgever.

Opvallen met jouw poster ontwerp, wij helpen!

Opvallen met jouw poster is niet eenvoudig in de tijd waar wij nu leven. Hedendaags komt men onbewust vaak in aanraking met verschillende – online en offline - advertenties. Opvallen tussen deze advertenties is daarom lastig. Een poster laten ontwerpen door een grafische ontwerper? Dit is een verstandige keuze als jij wil opvallen. Hier nog een aantal kleine dingen die je niet moet vergeten:

Als je een poster laat ontwerpen, ontvang je alle belangrijke bestanden en bijbehorende rechten om de poster te gebruiken voor jouw doeleinden. Vraag te alle tijden jouw bestanden in hoge kwaliteit. Daarnaast dient jouw ontwerper de bestanden drukklaar aan te leveren. Op deze manier kan jij jouw ontwerpen succesvol laten drukken.

Een goed poster ontwerp is niet eenvoudig om samen te stellen. Wij hebben een aantal tips voor je:

 • Zorg dat jouw poster aandacht trekt bij jouw doelgroep;
 • Gebruik niet te veel teksten op de poster;
 • Letterype: zorg voor een uniek en opvallend lettertype. Wees onderscheidend, ook op dit onderdeel;
 • Gebruik opvallende en toepasselijke kleuren. Zorg dat de gebruikte kleuren goed bij elkaar passen.

Wij zien ondernemers er soms voor kiezen om zelf een poster te ontwerpen middels online tools. Online tools maken gebruik van templates waardoor jouw poster niet uniek is. Daarnaast is het ontwerp van de poster vaak niet in lijn met jouw huisstijl. Hierdoor is ons advies om het uit te besteden waardoor jij opvalt!

The big graphic house - checkbox icon

Directe communicatie tussen de vormgever en opdrachtgever

The big graphic house - checkbox icon

Financiële kant van ondernemen vereenvoudigen en risico’s beperken

The big graphic house - checkbox icon

Door de directe communicatie kunnen beide partijen doelgericht te werk gaan

FAQ

De kosten van een grafisch ontwerp zijn afhankelijk van de ontwerper. Elke ontwerper bepaalt zijn eigen tarief per product. De prijzen van de producten worden weergegeven op het profiel van de ontwerper (exclusief 21% btw).

Het kan zijn dat jouw gewenste ontwerper er niet tussen staat of dat je geen keuze hebt kunnen maken. The big graphic house voegt regelmatig nieuwe ontwerpers toe. Houd ons platform dus goed in de gaten!

Ja, dat mag. Echter zijn de bedragen op de website exclusief BTW. Vergeet dus niet dat er bovenop het betreffende bedrag 21% BTW moet worden verrekend.

Ja, wanneer de door jou gekozen ontwerper beschikt over de kennis en tijd is het mogelijk meerdere producten aan te vragen. Mocht dit niet het geval zijn, kun je een andere ontwerper aanvragen.

Je kunt bij het aanvragen een deadline aangeven. Vergeet niet; spoed is zelden goed!

Als de ontwerper zich niet aan de algemene voorwaarden heeft gehouden waardoor je ontwerp niet naar wens is, ontvang je het betaalde bedrag terug en ontvang je geen ontwerpen.

Geen tijd? Laat ons helpen!

Wil je een ontwerper aanvragen, maar heb je weinig tijd? Zet ons aan het werk! Wij helpen je graag om een passende ontwerper te vinden.

Help mij!