Nieuws

Lees hier de laatste updates, projecten en artikelen van The big graphic house

Hoe zorg ik voor een 'killer' CV?

Hoe zorg ik voor een 'killer' CV? - The big graphic house

Je gaat solliciteren. Hiervoor heb je een sollicitatiebrief geschreven. Wat nog mist is je cv, oftewel je Curriculum Vitae. Maar hoe zorg je nou voor een cv waarmee je op gaat vallen? In dit artikel geven we je tips en tricks voor een Killer cv!

Stap 1: Foutloos schrijven

De eerste en misschien wel belangrijkste stap is om de tekst voor je in je cv te schrijven zonder spelfouten. Spelfouten in een cv zijn al snel een no-go voor een bedrijf. Het kan dus zijn dat je wordt afgerekend op een paar kleine fouten in de tekst. Controleer je teksten dus altijd op spelling en interpunctie en laat er daarna iemand anders overheen lezen.

Stap 2: Controle inhoud

Nu je de foutloze tekst voor je hebt liggen, kun je beginnen met het nalezen van de inhoud. Klopt het wat ik heb opgeschreven? Is alles wat ik heb geschreven van belang voor het bedrijf? Kloppen alle gegevens nog? 

Stap 3: Ontwerp

De inhoud van je Curriculum Vitae is nu compleet. Daar kan je mee aankomen! Nu de opmaak nog. Een cv met een strak ontwerp zal het vele malen beter doen dan een cv zonder uitlijning, ontwerp en taalfouten. Het is dus van belang dat je goed gaat kijken naar het ontwerp. Ga je werken in een creatieve branche? Dan is het wellicht slim om ook je cv in een creatief jasje te gieten.

Tips:

  • ●  Zorg dat je kleur gebruikt, maar niet te veel! (Denk aan gekleurde kopjes en eventuele lijnen)

  • ●  Kijk bij het kiezen van een kleur wat je uit wil stralen (blauw staat voor zakelijk, paars voor origineel en roze voor zorg)

  • ●  Zorg dat je teksten te allen tijde goed leesbaar zijn (geen witte tekst op een gele achtergrond)

    Kom je er niet uit met het ontwerp? Ontwerpers op The big graphic house helpen je graag verder!

Geen tijd? Laat ons helpen!

Wil je een ontwerper aanvragen, maar heb je weinig tijd? Zet ons aan het werk! Wij helpen je graag om een passende ontwerper te vinden.

Help mij!