Nieuws

Lees hier de laatste updates, projecten en artikelen van The big graphic house

Factuurvereiste op een rijtje!

Factuurvereiste op een rijtje! - The big graphic house

Een factuur versturen naar een debiteur. Het is van belang dat deze factuur belastingtechnisch in orde is. Wat zijn eigenlijk de factuurvereisten?

Jouw bedrijfsnaam en adres
De contactgegevens van jouw bedrijf moeten aanwezig zijn op de factuur. De belangrijke contactgegevens zijn: naam, bedrijfsnaam en adres. Het is zeker verstandig om nog andere contactgegevens zoals telefoonnummer en emailadres te vermelden op de factuur. Zorg dat deze gegevens makkelijk te vinden zijn op de factuur. Heb je (nog) geen eigen bedrijf? Zet er dan alleen je naam en adres op.

De bedrijfsnaam en adres van de opdrachtgever
Vermeld de volgende contactgegevens van de afnemer op de factuur: naam en adres afnemer.

Zakelijke bankrekeningnummer
Je wilt als ondernemer zo snel mogelijk jouw verdiende centen ontvangen. Maak het betalen van de factuur zo makkelijk mogelijk voor de afnemer. Vermeld daarom op een duidelijke plek jouw rekeningnummer. Er wordt geadviseerd om gebruik te maken van een zakelijke bankrekening. Hierdoor blijven zakelijke en privétransacties gescheiden.

KvK-nummer
Als je de ambities hebt om groot te worden, is het van belang dat je jouw bedrijf inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Hier krijg je een KvK-nummer. Dit nummer is gekoppeld aan jouw onderneming en het is een vereiste om dit te vermelden op jouw factuur.

Btw-nummer
Als jij jouw onderneming hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, krijg je naast een KvK- nummer ook een btw-nummer. Vermeld deze ook op de factuur.

Factuurnummer en factuurdatum
Geef op de factuur aan wanneer de factuur is verstuurd en geef de factuur een nummer. Dit is voor zowel jouw administratie als voor die van jouw afnemer handig.

Betalingsconditie
Geef op de factuur aan wanneer de factuur betaald dient te zijn door de afnemer.

Factuurregels: datum en omschrijving
Vermeld bij de factuurregels over welke producten/diensten en om welke hoeveelheid het gaat. Vermeld hier ook de prijs en het btw-tarief.

Dit zijn de belangrijke elementen die op jouw factuur vermeld dienen te worden. Een opvallende lay-out van jouw factuur is ook van belang. Op deze manier herkent de debiteur jouw factuur direct.

Zorg dus voor een factuur met de bovenstaande elementen en een opvallende uitstraling die in lijn ligt met jouw huisstijl. Heb je daar hulp bij nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben diverse ontwerpers die klaarstaan om jou te helpen aan een passende en opvallende factuur. Bekijk ons aanbod ontwerpers hier. of neem contact op met ons!

 

 

Geen tijd? Laat ons helpen!

Wil je een ontwerper aanvragen, maar heb je weinig tijd? Zet ons aan het werk! Wij helpen je graag om een passende ontwerper te vinden.

Help mij!