Nieuws

Lees hier de laatste updates, projecten en artikelen van The big graphic house

Wat is een huisstijl?

Wat is een huisstijl? - The big graphic house

Een huisstijl is de visuele identiteit van een bedrijf of organisatie. Een huisstijl bepaalt dus hoe een bedrijf zich naar buiten toe uit. Het gaat hierbij om de naam, beeld-of woordmerk, kleuren, typografie, vormen, lettertypes, verhoudingen en fotografie.

Waaruit bestaat een basis huisstijl?

 • -  Logo

 • -  Visitekaartjes

 • -  Briefpapier

 • -  Enveloppen

  Wanneer deze elementen vast staan, worden ze consistent doorgevoerd in het bedrijf. Zo zie je de huisstijl terug op andere middelen zoals bijvoorbeeld enveloppen, visitekaartjes, presentaties, offertes, nieuwsbrieven, bedrijfskleding, en natuurlijk de website. De organisatie kan zelf bepalen in hoeverre de huisstijl consistent gebruikt wordt. Om dit zoveel mogelijk te waarborgen, kan een huisstijl vastgelegd worden in een huisstijlhandboek. Hierin staan alle regels en richtlijnen voor het gebruik van de huisstijl. De medewerkers kunnen zich hier dan ook precies aan houden.

  Sommige bedrijven laten hun huisstijl ontwerpen door een ZZP’er of freelancers, grotere bedrijven hebben vaak zelf een communicatieafdeling met een of meerdere grafisch ontwerpers.

  Naast de reguliere ‘huisstijl’, die enkel bestaat uit de uiterlijke kenmerken, heb je ook ‘corporate design’. Bij het maken van een corporate design wordt naast het design ook rekening gehouden met het gedrag en de communicatie van het bedrijf. Daarbij spelen dus drie factoren een rol. Het bewaken en bijhouden van de identiteit van een bedrijf wordt ook wel ‘vormstrategie’ genoemd.

  Heb jij een nieuwe huisstijl nodig? In ons aanbod ontwerpers vind je diverse ontwerpers met diverse stijlen die jouw nieuwe huisstijl kunnen ontwikkelen. Klik hier om een geschikte ontwerper te vinden voor jouw nieuwe huisstijl!

Geen tijd? Laat ons helpen!

Wil je een ontwerper aanvragen, maar heb je weinig tijd? Zet ons aan het werk! Wij helpen je graag om een passende ontwerper te vinden.

Help mij!